Ta makt över kameran!

Vad betyder alla knapparna på min kamera? Varför blir inte bilderna som jag vill? Varför bli snön grå när den borde bli vit? Antagligen har du en hel del frågor som du skulle vilja få besvarade om du skaffat dig en systemkamera och fått intresse för fotografering.

På den här kursen så kommer vi att noga gå igenom det här verktyget som kallas digital systemkamera, vi kommer att ge er ett nytt sätt att se på det här med fotografering och vi kommer att ge er kunskap att skapa de bilder som du vill, inte acceptera det som det blir när du använder kamerans automatikläge. De bilder du tar kommer inte längre att bli en överraskning, utan du kommer efter den här kursen att skapa de bilder du har avsett att ta och vi kommer att ge dig makt över kameran. Vi kommer att lära dig att ”måla med ljus”! Vi kommer också att ge dig en inblick i de verktyg som de flesta proffesionella fotografer använder för att ”framkalla” sina bilder i datorn och du kommer att få pröva på att jobba i programmet Adobe Photoshop Lightroom.Ur kursens innehåll:

  • Hur blir det en fotografisk bild.
  • Tidsinställningarna Bländarinställningarna.
  • Vad är ISO och hur fungerar det?
  • När och hur ska jag använda de olika automatiklägena?
  • Vitbalans Raw kontra jpg, vad är skillnaden?
  • Presentation datorprogram för bildbehandling.

Kost & Logi Vi kan hålla våra kurser på mysiga Stensviks Pensionat i Kristianopel. Logi finns på Stensvik och på Lantluft. Görs en gruppbeställning kan utbildningen ske i era egna lokaler.

Startdatum: Enligt överenskommelse

Kurslängd: Dag 1 09:00 –  16:00, Dag 2 09.00 – 17.00

Antal deltagare: 4-8

Kursledare:
Torbjörn Hjalmarsson

Utrustning:
Egen bärbar dator (Mac eller WinPc) Adobe Lightroom (har ni inte så installerar vi 30 dagars provversion)

Kostnad:

Kursavgift: 2500kr exkl. moms / person

© Copyright STUDIO46 2020